Herstart na Corona

Heropstart kleinhandel na corona

Klaar om herop te starten na corona?

Wij ondersteunen je er graag bij. Bekijk samen met ons de mogelijkheden

Contact

Als jij kleinhandelaar bent, dan sta je ongetwijfeld ook te popelen om je winkel op 11 mei 2020 te heropenen. Maar na 11 mei zal alles anders zijn dan te voren.

Hoe ga je de veiligheid in je winkel kunnen garanderen? Gaan je klanten terugkomen en ook kopen? Welke moet je verkoopstrategie op korte en middellange termijn zijn?


BeeNobby heeft een plan om jouw kleinhandel weer op te starten na de Corona lockdown en om opnieuw verkoop en omzet te genereren.
Wij helpen jou als kleinhandelaar, maken ons samen sterk en gaan kostenbewust te werk.Lees hieronder meer over de stappen die we samen zullen zetten.

Veiligheidsvoorzieningen – Winkelinrichting

Klanten informeren en
communicerenOmzet activeren

Hybride verkoopkanalen
winkel+web

Klantentrouw creëren – herhaalverkoop

Veiligheidsvoorzieningen - Winkelinrichting

Als je winkel terug opengaat, dan zul je vast moeten zorgen voor een aantal veiligheidsvoorzieningen. Denk aan mondmaskers, handschoenen, alcogels en dergelijke. Ook zul je je winkelinrichting moeten aanpassen. Je zult allicht plexiglas schermen, vloerstickers, infoborden, linten enzovoorts moeten aanbrengen. Misschien moet je ook een tent als externe wachtruimte plaatsen. Kun je in jouw winkel contactloos betalen? BeeNobby kan je daarbij adviseren en praktisch helpen.

Klanten informeren en communiceren

Als je winkel straks weer opengaat, dan moeten je klanten dat uiteraard weten. Daarom moeten we gericht en efficiënt kenbaar maken, dat je winkel weer open is en dat de klanten met open armen zullen worden ontvangen.

Daarnaast moeten we de klanten uitvoerig informeren over de veiligheidsvoorzieningen in jouw winkel. We tonen de klanten dat je de bescherming van hun gezondheid ernstig neemt. Veiligheid bij een winkelbezoek is momenteel de grootste bezorgdheid bij de klanten en een drempel om naar jouw winkel te komen. Die drempel moeten we maximaal wegnemen met duidelijke communicatie over veiligheid in de winkel.

Omzet activeren

Na weken zonder verkopen is het uiteraard voor jou van enorm belang om je omzet stelselmatig weer op peil te krijgen. Maar de wereld na corona is anders en de klanten gaan anders kopen. Velen hebben de webshops nu ontdekt en hun drempel om online te kopen overwonnen. Daar zul je als retailer een antwoord op moeten vinden. Anderzijds hebben vele online shoppers tijdens de lockdown ontdekt, dat ze de fysieke winkel eigenlijk liever niet willen missen. En dat biedt dan weer mogelijkheden voor de kleinhandel.
We moeten er voor zorgen dat jouw winkel weer op volle toeren kan draaien.

Hybride verkoopkanalen winkel+web

Door de lockdown hebben vele klanten de webshops en hun voordelen ontdekt. Maar voor vele klanten is producten en diensten kopen geen kwestie van of of, maar eerder van en en. Klanten willen zowel online als in de winkel kopen en liefst nog beide mogelijkheden in een hebben. Als kleinhandelaar moet je dus bijna evolueren naar hybride verkoopkanalen: verkopen via je fysieke winkel en online.

Klantentrouw creëren – herhaalverkoop

Klanten voor jou winnen is doorgaans moeilijk en duur. Daarom heb je er alle belang bij je klant trouw te maken aan jouw winkel. Dat kun je doen door allerlei acties en initiatieven die de betrokkenheid van de klant en zijn goodwill ten opzichte van jouw winkel belonen en verhogen. In het beste geval maak je van je klant de ambassadeur van jouw zaak.

Opnieuw opstarten na de corona lockdown, gemakkelijk is het niet. Maar onmogelijk ook niet. Het team van BeeNobby communication agency is vertrouwd met retail marketing en gaat met veel enthousiasme graag samen met jou aan de slag. Contacteer ons vrijblijvend voor een afspraak. We maken dan een goed plan dat we samen uitvoeren.

Contacteer ons voor meer informatie

Wij verwerken alle gegevens op een veilige manier, volgens onze privacyverklaring